25 september 2008

Mamma Mia

Var på bio igår och tittade på Mamma Mia tillsammans med Anna, mamma, Christian och Jenny (plus ytterligare ett stort antal folk som jag inte känner).

Bra film, bra musik och extra kul att de ändrat om texterna såpass att de matchar handlingen i filmen... eller har de ändrat filmen så att den passar texterna?.. jag vet inte, men hur som helst blev resultatet mycket bra.

Dock slog det mig en sak när jag tittade på filmen ordentligt istället för att nynna med och stampa takten (och nästan trampa i popcornskartongen). Donna (som spelas av Meryl Streep) driver ett hotell på en liten grekisk ö, där filmens handling utspelar sig, och just detta hotell är snudd på fallfärdigt (vilket hon även själv påpekar under filmen). Men är det så konstigt egentligen? När hon i en scen skall laga golvbeläggningen på uteplatsen så bryter hon av tippen på fogmasebehållaren och när hon i en annan scen skall laga ett fönster så har hon inget bits i borrmaskinen... är det då konstigt att hotellet ser ut som det gör?

Och varför heter hon egentligen Donna? Borde hon inte heta Mia? Någon logik borde det väl finnas? Tänk om filmen Titanic hade handlat om regalskeppet Vasa istället, eller om det visar sig att den nya filmen Australia med Nicole Kidman i själva verket handlar om Botswana?


.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Mamma Mia" är ett uttryck - typ "Herregud" eller "Jösses" fattar la du! Eftersom dom gjort filmen UTIFRÅN låtarna så var väl just "Mamma Mia" en passande låt.
F ö kan jag hålla med dig när det gäller "tippar" och " bits". Tack för en trevlig stund tillsammans föresten!

Svenberg sa...

Tänk att Björn & Benny (vem som nu är vem av dom) luckades att skriva låtar för 20 år sedan som skulle handla om en film som kom i år. Det är nästan som i Star Trek...

Och Mamma Mia är inte bara ett uttryck, det är även ett populärt namn på pizzerior (http://www.hitta.se/ViewDetailsPink.aspx?Vkiid=bmHXS7Nwmr%2b940Idg%252floDQ%253d%253d&vad=031266277). Varför vet jag inte, men det kanske är så att man är ute och promenerar och plötsligt får se en felbakad barkis med ost, tomat och skinka på och tänker: herregud! Visserligen är Mamma Mia ett bättre namn på en pizzeria eftersom båda två har en italiensk koppling. Jämför detta med pizzerian i Uddevalla som heter Pizzeria Pingvin - där har dom allt tänkt till; "Vi måste hitta den namn som gör att alla komma och köpa våran pizza här. Jag vet, vi kallar den Pizzeria Pingvin, det är en bra namn och passar bra ihop." Men hallå liksom, hur många pingviner äter pizza? och hur många av dem gör det i Uddevalla?

Anonym sa...

E VI UTE OCH SKRIVER EFTER RAST IGEN...?
NU BLIR DET TJALLNING TILL
HERR ARNE FRÅGA
(om du vet vem det är)
Än-ikke (glad)